Какво да не правим когато сме в ин витро процедура

Какво не трябва да правим по време на ин витро процедура

 1.  Не променяйте дозата и схемата на приложение на медикаментите. Жените често четат в интернет или се консултират с приятелки. Това ги обърква и несъзнателно или не нарушават стимулационния протокол. За съжаление резултатът е силно намалаване на шанса за зачеване.
 2. Лекарствата за стимулация трябва да се прилагат от обучен за това персонал. Неуспехът често се дължи неправилно направени медикаменти.
 3. При грешка или забравяне на дадено лекарство незабавно се консултирайте с ин витро специалиста ви. Той ще прецени дали грешката може да бъде поправена или трябва да се спре цикъла на стимулация.
 4. Не обърквайте часа на последната инжекция (Овитрел, Хориомон, Прегнил) преди пункцията. Тя таймира овулацията и от нея зависи получаването на зрели яйцеклетки.
 5. Не закусвайте и не пийте течности преди аспирацията на яйцеклетки. Взимането на яйцеклетки е болезнена процедура и се прави с упойка.
 6. Не се преуморявайте при стимулация на яйчниците. Ходенето на фитнес и преумората от работа намаляват шансовете за бебе. Това натоварва допълнително организма и пречи на узряването на яйцеклетки.
 7. Не пушете. Тютюнопушенето намалява с 50% шанса за зачеване по много механизми. Същото важи и за пасивното пушене.
 8. Не спазвайте диети. Храната богата на белтъци и витамини е оптимална за забременяване.
 9. Не работете след ембриотрансфер. Почивайте си и спазвайте съветите и лекарствата, предписани от вашия гинеколог.
 10. Не правете секс по време на стимулация, след пункция и след трансфер. Това повишава риска от инфекция, болки в яйчниците и контракции на матката.
 11. Не спирайте медикаментите, изписани след ембриотрансфер за подпомагане на имплантацията. Те се приемат до теста за бременност.
 12. Не използвайте вани, басейни, сауни и други спа процедури. Те създават опасност от инфектиране на влагалището.
 13. Не ограничавайте приема на течности. Напротив, приемът на 3 и повече литра подобрява поносимостта на хормоналната хиперстимулация и метаболизма на хормоните.
 14. Не преяждайте по време на стимулация и след трансфер. Това натоварва метаболизма. Перисталтиката е по принцип забавена и още повече се затруднява.
 15. Не се притеснявайте за крайният резултат. Това води до нежелан стрес и безсъние. Отделят се стресови хормони – адреналин и норадреналин. Те намаляват кръвотока и храненето на матката.
 16. Пазете се от инфекции. Избягвайте контакт с много хора, особено болни от грип и т.н. Почивайте си в тесен семеен кръг.
 17. Не прекалявайте с кафето. Препоръките са от пълно ограничаване до 1 кафе на ден с мляко.
 18. Приемът на алкохол, енергийни напитки, сънотворни медикаменти, наркотици е забранен.

No Comments Yet.

Leave a comment

You must be Logged in to post a comment.

Fear Itself Speech дї®ж”№ ж–‡з«  и‹±ж–‡ click through the following web site | Advanced Trading ToolsВ В·В Learn How to Trade opciones binarias demo click here now
Loan Canada go credit visit their websiteFear Itself Speech essay custom service click through the following www place | Advanced Trading Tools · Learn How to Trade Binære optioner handel click here now
visit their there essay genesis