Когато сме в ин витро процедура

Какво трябва да правим, когато сме в ин витро процедура?

Успехът на ин витро процедурата зависи от изпълнението на всички указания на ин витро специалиста. Ако като едно домино правилно сме наредили всичко, се ражда едно прекрасно бебе.

 1. Предварителните прегледи, консултации и изследвания ни дават отговор на въпроса дали двойката може да започне ин витро процедура. Ако резултатите са добри, не трябва да се чака и да се започне стимулация.
 2. Жените трябва да спазват точно медикаментите от стимулационния протокол в дозировка и начин на приложение. Стимулацията на яйчниците е плавен и сложен процес. Спирането и объркването на лекарствата уврежда яйцеклетките и нарушава качеството им.
 3. Последната инжекция преди пункцията /Овитрел, Хориомон, Прегнил/, която таймира овулацията, е изключително важно да се направи в точно определения час – 35 – 36 часа преди пункцията. Ако се обърка нейното приложение яйниците не отделят при аспирация зрели яйцеклетки и това проваля цялата ин витро процедура.
 4. Ин витро натоварва целият организъм на жената, всичките и органи и психиката. Умерени физически натоварвания по време на стимулация като разходки са подходящи. Почивката и покоят дават възможност на организма да метаболизира и да се изчисти от многото хормони.
 5. Приемът на медикаментите след трансфера на ембриона оптимизират условията за имплантация. Точната схема и дозировка е индивидуална и трябва стриктно да се изпълнява. Ако пациентките не приемат прогестерон например всички те 100% ще получат кървене и ще загубят бременността.
 6. Почивката и покоят след трансфер са важни за имплантацията. Те намаляват напрежението при жените и са добра предпоставка за успех.
 7. Приемът на много течности (над 3 литра дневно) е изключително необходим, за да понесе жената по-леко стимулацията. Това разрежда хормоните в кръвта и улеснява метаболизма им през черния дроб и бъбреците.
 8. Диетата трябва да е богата на протеини. Храната трябва да е добре термично обработена и аминокиселините са необходими за функцията на черния дроб и за развитието на бременността.
 9. Положителната настройка за резултата от процедурата е най-правилният подход. Жената трябва да приема ин витро като лечение. Приемът на лекарства и спазването на всички инструкции е достатъчно за крайния успех.
 10. При всяка ситуация на несигурност за прием на медикамент или оплакване, жената трябва незабавно да се консултира с нейния ин витро специалист. Навременната реакция може да запази бременността и обратно – объркването на лекарствата да е фатално.
 11. Жените често имат съпътстващи заболявания, например на щитовидната жлеза и други. Приемът на лекарства за тяхното лечение задължително съпътства ин витро стимулацията.

No Comments Yet.

Leave a comment

You must be Logged in to post a comment.

Fear Itself Speech дї®ж”№ ж–‡з«  и‹±ж–‡ click through the following web site | Advanced Trading ToolsВ В·В Learn How to Trade opciones binarias demo click here now
Loan Canada go credit visit their websiteFear Itself Speech essay custom service click through the following www place | Advanced Trading Tools · Learn How to Trade Binære optioner handel click here now
visit their there essay genesis